Slavni podporniki

Vesna Zornik, pevka skupin Katalena in Brest: Komaj rojene mucke je nekdo, ki jih očitno ni planiral, v plastični vreči odvrgel v kontejner blokovskega naselja. Večina jih je poginila, eden pa je drobno mijavkal in klical na pomoč. Tega prizora ne bom nikdar pozabila. Kakšna dva tedna sem tega še slepega mucka negovala, hranila sem ga po flaški. Trudila sem se, da bi preživel, a mu žal ni uspelo. 
Ker obstaja preventiva, da se takšne zgodbe ne bi dogajale, pozdravljam akcijo sterilizacij lastniških mačk. Foto: Ksenija Mikor


Tara Zupančič, voditeljica: Aurora je samo eden izmed mnogih najdenčkov, ki so bili nekomu odveč. Ona ima srečo, mnogi mali boščki pa ostanejo zavrženi, sebi prepuščeni, prestrašeni in nikoli resnično ne zaživijo. Sterilizirajte svoje mucke in s tem preprečite tavajoče, male, nikogaršnje tačke.


Članice glasbene skupine MJAV: Ker smo skupina MJAV velike ljubiteljice mačk in vseh živali, podpiramo akcijo Daj tačko! Steriliziraj svojo mačko, saj se zavedamo, kako pomembna je skrb za naše ljubljenčke, sploh pa za zapuščene živali. Pozivamo ljudi, da poskrbite za sterilizacijo/kastracijo mačk, saj s tem pripomorete, da naša zavetišča ne bodo prepolna.


Roman Fileš, kitarist skupine Noctiferia: Naša mačka Srečko in Feliks sta kastrirana, zato se ne potepata toliko naokrog kot naša prejšnja muca, mi lahko zaradi tega bolj mirno spimo.


Ivo Prančič, akademski slikar: Naša muca Luce je prišla pred osmimi leti v Šiško, sterilizirana, šest let stara iz zavetišča. Ne bi ji dal štirinajst. Pameten pogled, svetleča dlaka, osvajalski gibi in občutek, da je srečna, govori, da vsi uživamo! Foto: Arne Brejc.


Maša Derganc, igralka: Imam dve srečni najdeni muci. Preden smo ju posvojili, sta bili nekomu odveč in zapuščeni. Poskrbimo, da bi bilo zapuščenih in neljubljenih muc čim manj.


Mia Žnidarič, pevka: Imam štiri mačke, vse so sterilizirane. Dokler so zavetišča za živali polna, ljudje ne bi smeli pustiti, da se njihove živali nenadzorovano razmnožujejo. Ne kupujte živali, posvajajte, in ne obračajte se stran, če vidite žival, ki potrebuje vašo pomoč. Foto: Matjaž Tavčar
Petra Gorenc, podjetnica in oblikovalka torbic Popikoki: »Živimo ob zelo prometni cesti, kamor mucki velikokrat zaidejo v obdobju gonitve in nato žalostno končajo pod kolesi avtomobilov. Naša muca Mica in maček Roki sta sterilizirana oz. kastrirana in tako ne silita ven, jaz pa nimam več vsakodnevnih strahov, da ju bom našla povožena.«


Iris in Aleš Lavrič, Izobraževalna kmetija miru V pravljici: Že od mladosti naprej sva reševala živali, ki smo jih ljudje tako ali drugače zavrgli, mučili ali jim onemogočili normalno življenje. Vsa živa bitja si zaslužijo sebi dostojno življenje, zato sva vesela, da najino srečo lahko deliva z živalmi v stiski in jim pomagava. V stilu Malega princa:  če živalim krčimo naraven prostor, hrano, gibanje in življenje, moramo  prevzeti nase tudi odgovornost za njihovo dobrobit. Ta projekt je en korak v to smer.