O projektu

Daj tačko! Steriliziraj svojo mačko je projekt sterilizacij/kastracij lastniških mačk v več občinah osrednjeslovenske regije. Namen akcije je zmanjšati število zapuščenih mačk. Latnikom mačk želimo razložiti, zakaj je tako pomembno, da poskrbijo za sterilizacijo oziroma kastracijo svojih ljubljenčkov, hkrati pa jih k sterilizaciji/kastraciji mačk poskušamo spodbuditi z akcijskimi cenami v lokalnih veterinarskih ambulantah. 

V akciji Daj Tačko! Steriliziraj svojo mačko smo moči združili:

  • Društvo za pomoč prostoživečim mačkam Mačjelovka, pobudnik in koordinator akcije,
  • občine, ki prispevajo sredstva za sterilizacije oz. kastracije mačk,
  • lokalne veterinarske ambulante, ki v času akcije s podporo občinskih sredstev nudijo sterilizacije in kastracije mačk po nižjih cenah.

Akcijo podpirajo tudi Zavetišče Ljubljana, Zavetišče Meli Trebnje in Zavetišče Horjul. 

Za več informacij o akciji pišite Društvu za pomoč prostoživečim mačkam Mačjelovka na info@macjelovka.org ali pokličite na telefon 040 212 797.

PODPORNIKI AKCIJE:

Podjetje MM Surgical d.o.o. je akcijo podprlo z donacijo mikročipov za mačke. Lastniki mačk bodo v sodelujočih klinikah v času akcije za označitev mačke namesto slabih 30 evrov tako plačali le potni list, ki stane 3 oz. 4 evre.


Vsakomur, ki bo mačko pripeljal na sterilizacijo/kastracijo v eno od sodelujočih veterinarskih klinik v času akcije, bo Podjetje Doget d.o.o. podarilo praktično darilce.


Ambulante, ki sodelujejo pri projektu, so v času akcije znižale cene sterilizacij in kastracij. Vse podatke o mačkah, ki bodo v času akcije sterilizirane oz. kastrirane, bodo ambulante v centralni register vnesle brezplačno.


Občine, ki sodelujejo v projektu:
https://dajtacko.si/preveri-svojo-obcino/